Woontorens met mooie namen

Uit de nieuwsbrief van Woonstede (oktober 2017):

Sinds woensdag 27 september 2017 zijn de flats aan de Leeuwenhorst vier mooie Buurt-plaquettes rijker. Met de onthulling van deze plaquettes werd een eeuwenoude traditie vastgelegd en vormgegeven.
 
De Buurt is een oude rechtsvorm en voorloper van het latere gemeentebestuur. Deze rechtsvorm bestaat al sinds 1881 en is nog steeds actief. Wat nu de burgemeester is voor het gemeentebestuur is de Richter voor de Buurt. Al eeuwenlang wordt op de derde donderdag in september een buurtspraak gehouden.Traditioneel luiden die avond de klokken van de oude kerk en is het tijdens de pauze van de Buurtspraak tijd voor brandewijn met suiker!
 
De vier Leeuwenhorstflats zijn al eerder vernoemd naar de functionarissen die actief zijn tijdens zo’n Buurtspraak: de Richter, Scheuter, Meester en Schrijver, maar de uitleg en het historisch besef ontbrak. Met de toelichting op de plaquettes blijft de historische betekenis bewaard.

Hieronder enkele foto’s van de onthulling van de plaquettes, met dank aan fotograaf Jorge Jordan:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geplaatst in Nieuws, Weetjes.