Vooraankondiging Buurtspraak 2021

De Buurtspraak 2021 staat bijna voor de deur. Door Corona was het lange tijd onzeker of een Buurtspraak ook dit jaar wel een optie zou kunnen zijn. Na de laatste update van Corona maatregelen geldig tot 20 september a.s. werd duidelijk dat wij, evenals vorig jaar een Buurtspraak kunnen houden zij het onder beperkende omstandigheden. Ook voor dit jaar maken wij hiervoor gebruik Oude Kerk in Ede wat betekent ook dit jaar weer terug naar de historische vergaderlocatie van de Buurt, waar de bijeenkomst tot 1913 plaatsvond. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging en agenda voor deze Buurtspraak met als thema “Toekomst der Buirschap en hare Buirspreacke” naar de titel van het oudste notulenboek uit 1596. Een bijeenkomst die u als betrokken Edenaar niet mag missen!

Omdat de Buurtspraak een openbare en vrij toegangkelijke bijeenkomst is hebben wij in de Oude Kerk de mogelijkheid om rekening houdend met de Corona veiligheidsvoorschriften van het RIVM. De mogelijkheid om maximaal 125 gasten te ontvangen op 1,5 mtr. afstand met vaste zitplaats. Wij zullen deze Buurtspraak uitvoeren met een, aan de Corona omstandigheden, aangepast programma. Minder sprekers over de diverse onderwerpen maar wel deze info vooraf online op onze website vanaf uiterlijk 10 september om daar op voorhand kennis van te nemen. Ook plaatsen wij hier de registratie documenten conform de richtlijnen van het RIVM. Uiteraard zullen wij u de stand van zaken, ontwikkelingen en betrokkenheid van de Buurt toelichten tijdens deze Buurtspraak.

Met deze voorlopige informatie hopen wij u tijdig te kunnen informeren zodat u datum en tijdstip 16 september van 10.00 tot 12.00 uur (inloop v.a. 09.30 uur en vol = vol) alvast in uw agenda kunt reserveren. Wij hopen ondanks de beperkende maatregelen toch op een grote opkomst te mogen rekenen bij deze voor Ede unieke jaarlijkse traditie die dit jaar al 425 beschreven wordt gehouden.
Mocht u vooraf nog vragen hebben horen wij het graag van u.

Geplaatst in Nieuws.