Natuuropschoondag 2019

11 oktober 2019, meer dan 500 kinderen uit groepen 7 en 8 van 8 basisscholen uit de gemeente Ede hebben de handen uit de mouwen gestoken. En met hen een grote groep van 75 vrijwilligers, de burgemeester en twee wethouders. Het resultaat: een behoorlijk opgeschoonde hei, er werd maar liefst 64 kuub = ruim 21 ton (!) aan boompjes en struikjes uit het heideterrein verwijderd.

 

De dag werd mogelijk gemaakt door de Buurt Ede en Veldhuizen (organisator), Gemeente Ede Natuur en Landschap, Bosbedrijf gemeente Ede en St. Landschapsbeheer Gelderland.
Financieel werd de dag mogelijk gemaakt door de gemeente Ede.
Tevens stelde de gemeente de enorme hoeveelheid zagen, scharen en handschoenen ter beschikking. Gevaarlijk materiaal, maar er zijn geen noemenswaardige ongelukken gebeurd.
Sponsor van het evenement was Albert Heijn (alle vestigingen in Ede).  AH stelde fruit, drankjes en fruitbiscuits voor de kinderen en alle lunchpakketten voor de begeleiders/vrijwilligers beschikbaar. Dank daarvoor!

Het was de 20-ste editie van de Natuuropschoondag. En we gaan door, vooralsnog is de volgende opschoondag gepland op vrijdag 9 oktober 2020.

Zie hier een foto-impressie

[ngg src=”galleries” ids=”8″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ order_by=”alttext”] 

 

Geplaatst in Nieuws.