In Memoriam ds. T. van ’t Veld

Voorafgaand aan onze Buurtspraak 2023 namen wij kennis van het overlijden van Teun van ’t Veld, emeritus predikant en vrijwilliger bij het gemeentearchief Ede. Op 10 september jl. overleed hij op 92 jarige leeftijd. Wij als buurtbestuur kenden Teun als geërfde maar vooral als vrijwilliger bij het gemeentearchief voor zijn inzet bij het Buurtarchief. In de periode 2012/2013 heeft hij als van het archief over de periode 1949-2013 geïnventariseerd om ook dit deel toegankelijk te maken voor onderzoek.
Op de Buurtspraak van 2013 presenteerde hij zijn archiefaanvulling waarbij hij vaststelde de geschiedenis van de Buurt te kunnen samenvatten in vier werkwoorden:

BEHEREN – BESTUREN – BEWAKEN – BEWAREN.

Deze vier woorden, zo stelde hij, omspannen meer dan duizend jaar historie van de Buurt. Na het aanbieden verraste hij de aanwezigen en de Buurtrichter door het voorlezen van een proclamatie.

Ter nagedachtenis aan Teun van ’t Veld hebben wij onze stadsdichter Larissa Verhoeff bereid gevonden zijn proclamatie op de Buurtspraak 2023 nogmaals te laten horen. Deze proclamatie kunt u via de link ook nalezen.

Proclamatie ds. T. van ’t Veld

Geplaatst in Nieuws.